居家美容儀 Medicube 最新眼部美容儀 煲住劇享受眼周護理

• 居家美容院✨煲住劇享受眼周護理🔥Medicube最新眼部美容儀!瞄準每一條細紋 全方位護理💫Giveaway送美眼儀

00:00-00:30 intro
    00:31-1:11 韓國皇牌美容儀medicube Age-R
    1:11-4:04 眼部護理重要性
    4:05-5:30 介紹Age-R I shot
    5:30-6:27 什麼原理?
    6:27-8:48成效驗收
    8:48-9:50 與「膠原童顏」Age-R Ussera有什麼差異?
    9:50-11:38 總結

#medicubehk #ager #ishot #逆轉眼齡 #韓國皇牌美容儀 #美眼儀

踏入派對的季節,排得密密麻麻的約會及聚餐行程,任誰都想以最佳狀態出席。各大美容院亦開始推廣 HIFU、微針甚至醫學美容級的療程,看得小編心癢癢。但偏偏年尾卻是一年之中工作最忙碌的日子,姑勿論各項標榜「真正有效」、「即時見效」的療程價錢不菲,被工作塞得滿滿的行程根本容不下到美容院做療程的時間。

如何能在忙碌的日程中,仍保持吹彈可破的完美膚質?一部媲美醫美療程的神級家用美容儀,絕對能讓你在派對季節中,仍能擁有閃亮動人的彈滑美肌。但市面上家用美容儀選擇多多,到底哪一款才真正適合自己呢?

小朋友才做選擇,今次小編為大家介紹的Medicube Age-R專業美肌神級家用美容儀,分別針對瘦面提升、緊緻收毛孔及達至媲美 HIFU 的膠原增生效果,讓大家可以在家中享受韓式專業級美容療程。同時為大家擬定聖誕倒數一個月的護膚急救指南,跟著小編一齊做,輕鬆以最亮眼姿態迎接佳節!

今個聖誕,Medicube Age-R專業美肌三步曲推出全新限量版玫瑰金造型,優雅高貴的機身即時將家中護膚程序昇華至貴婦 spa 般的奢華享受。用來寵愛自己或是贈予摯愛親友,都絕對是貼心而極具格調品味的選擇!

V面、收毛孔、有助膠原增生!在家輕鬆享受韓式專業級美容療程
    今次為大家介紹的Medicube Age-R專業美肌三步曲,包括Age-R EMS、Age-R ATS及Age-R Ussera,先來了解三款美容儀的特色與功效。

Age-R EMS 針對塑造V面輪廓,透過中頻EMS微電流幫助提升肌肉彈性,按摩面部及身體底層肌肉;Age-R ATS 以無創無真針的「微針電波」導入肌底,同時做到去角質、緊緻毛孔、平滑粗糙膚質以及增強肌膚吸收能力的功效。

Age-R Ussera 以獨有高頻率RF射頻及超聲波Ultrasound雙重技術,前者有助於促進真皮層膠原蛋白增生,後者深入肌底激活細胞,喚醒老化肌膚,再刺激膠原製造達至終極逆齡效果。

各款美容儀的功能相輔相承,配合每周使用日程,更加事半功倍!

聖誕倒數一個月:小編推介每周護膚急救日程!
    星期一:放工後連洗面都想省略,讓自己好好休息一天吧!

星期二:趕著放工去運動!不妨在洗澡後,以Age-R EMS 配合專用導入凝膠,為臉部做運動!在眼尾、額頭以定點式按摩,讓微電流刺激肌底肌肉,緊緻上半面的輪廓,避免出現下垂及表情紋。接著在法令紋及雙下巴位置輕輕往上提拉,提升面型輪廓,同時消除水腫!Age-R EMS的身體模式可同時紓緩肩頸繃緊的肌肉,更可用來按摩小腿,紓緩運動後酸痛,同時修出纖長美腿。

小編貼士:聖誕前後聚餐後難免出現水腫情況,想消除包包面的話,Age-R EMS絕對是你的V 面急救神器!按勻面部後,再於頸部兩側的淋巴位置往下推,即時排走多餘水份及毒素。讓你盡情享受佳節聚餐,不用戒口亦無懼浮腫困擾,自信地以最 camera ready 的V面出席派對!

星期三:終於可以準時放工,趁著不用外出用餐的晚上,想好好休息又不想去美容院的話,可先以Age-R EMS輕輕按摩,先塑出緊緻V面輪廓,再以Age-R Ussera 自行維持飽滿膚質!Age-R Ussera的 Deep Shot 可深入肌底激活膠原蛋白增生,補充因年齡增長或是作息不定而加速流失的膠原蛋白。比起 HIFU 更是無痛又舒適,價錢更便宜,安全又有效。

星期四:為 Happy Friday 作好準備!冬日缺水加上作息不穩,肌膚水油失衡更令毛孔變得粗大,一上妝就暴露無遺。一旦溶妝更會出現毛孔卡粉的問題!實在令人困擾。

Age-R ATS 的無創無真針模式,能夠於 5 分鐘內就針對改善肌膚凹凸不平、毛孔粗大等多種肌膚問題,即時提升毛孔緊緻度,同步為肌膚去除角質,去除粗糙感,讓皮膚回復光滑水嫩。

小編試用後感:效果比傳統微針更快速達至收細毛孔、嫩滑膚質的效果,更不需要經歷長達一至兩星期的恢復期。配合新出的Age-R Booster H達到雙效水光煥膚效果,肌膚更水潤,效果甚至有如做完水光療程般,上妝都更貼服!

星期五:TGIF! 星期五,以你的完美嫩肌盡情狂歡吧!

星期六:前一天晚上太夜睡,令肌膚暗啞顯憔悴,乾紋細紋竟通通浮現?以Age-R Ussera 即時為肌膚帶來飽滿效果,視覺上更年輕!獨家研發的專利技術DeepShot,有助於促進肌膚增生膠原蛋白,從而令肌膚彈性提升,倍加豐盈細緻。

星期日:難得在家休息,不妨花半小時來個深層 home spa,療癒又減壓更經濟實惠!

Home spa 步驟:
    Step 1: 先以喜愛的潔面及深層清潔產品,去除面上的多餘角質及污垢,再用化妝棉沾濕化妝水拭淨全面。

Step 2: 於Age-R EMS按摩球上塗抹專用導入凝膠後,由顴骨及額頭開始點壓按摩,再到面部及頸部,大約 10 分鐘後即可以補塗上已吸收的凝膠。

Step 3: 接著使用 Age-R Ussera,由腮骨位置以往上移動的方式發射超聲波。大約 6-7分鐘後即可拭淨臉上的導入凝膠。

Step 4: 以清水洗淨面上的凝膠並擦乾面上的水份後,於乾爽的肌膚上,使用Age-R ATS,Tapping、Sweeping和Brushing三種使用方式,在距離肌膚0.2cm左右的位置使用,有助去除阻塞毛孔的角質,令膚質更滑嫩。記得別忽略了最容易顯老的頸部!

限量版玫瑰金奢寵美肌體驗
    Medicube 為大家送上最貼心的聖誕優惠!由12月9日到12月22日購買任何一款限量版玫瑰金美容儀,即可以優惠碼【SHE123】享 9 折優惠,讓大家與摯愛一同在家享服奢寵護膚體驗!

• 終於有出一部咁細緻照顧到眼部皮膚既美容儀😍最想改善眼紋同黑眼圈,提升眼部輪廓❤

• 我本身皮膚好白,一唔夠瞓黑眼圈就好明顯,之前唔識保養,只用普通眼霜同靠化妝遮瑕,但隨著年紀漸長,加上工作要長期睇電腦,而家仲有好明顯嘅眼紋問題😭😭😭

• 自從出社會做野,尤其返醫院輪shift,成日都要返通宵追更,日夜顛倒,原本嘅黑眼圈愈嚟愈深🥹仲開始眼紋魚尾紋,擦眼霜都唔大幫助,化妝遮瑕膏都好換遮到😢加上年紀增長,骨膠原流失,法令紋同抬頭紋都愈嚟愈明顯,一年無見嘅朋友都問我做咩殘咗咁多。以前成日聽人講25歲就要開始抗衰老,以為離自己好遠,估唔到眨吓眼自己已過25歲🥲真係要趁着問題未再嚴重之前好好保養,希望可以用Age-R I shot幫我解決依啲問題。

• 好想改善嚴重黑眼圈同乾紋問題🥹

• 見到ahfa 示範個效果,真係好有說服力。 又細心咁逐part 示範俾我地睇點用。
    用AGE-R I Deep shot 改善眼紋、眼皮下垂等眼部問題,令到上妝更加貼服持久,希望抽到機可以體驗😊😊

• 最想改善萬年嘅黑眼圈, 平時唔化妝或者到日中就會比人問 "你係咪好攰啊, 前一晚冇訓教啊?!" 加上鼻敏感同濕疹體質, 面部同眼底都係勁乾, 眼紋都特別容易走出黎, 希望呢部機可以幫到手🥰

• 眼部護理真係好重要!中學開始有黑眼圈問題,到依家都只係有增無減,個青青藍藍色真係好想改善,呢部真係心動呀❤

• 終於出眼部美容儀!!好感動!!
    其實眼部一直係我重點護理既地方, 但係年紀愈大, 無論點護理都無用, 眼紋, 黑眼圈, 眼垂愈黎愈嚴重. 希望可以抽到呢部機解決哂我眼周問題啦!!

• 終於出眼部美容儀喇🥲黑眼圈同眼紋一直都係我最頭痕嘅煩惱😣仲試過唔少嘅眼霜同美容儀 但效果一般!多謝阿花介紹🎉希望I shot可以幫我解決煩惱🎉🎉

• 完全同意黑眼圈係好難攪🤦🏻‍♀️ 我屬於藍色眼圈😓經常被人問係咪整瘀咗😩 好無奈😢 聽到阿花講話Age-R I Shot可改善色素沉澱 又可照顧到面上好細微嘅位置 太好喇❤🫰🏻講真 美容儀對我嚟講絕對係初哥 但我相信Medicube絕對可信賴👍🏻

• AGE-R系列真係怕去美容院+忙人之選
    本身番shift有時間都想留番做其他野 唔洗下下美容院做一個鐘🥺
    同AGE R真係可以令到皮膚變好 唔好再成日走美容院

網友評價

• 仲有冇試過其他Elemis嘅product ? 😝

閱讀更多

• 太過瘦了,覺得老咗好多!肥番D好䏲D

閱讀更多

• 你的推介好好,可唔可以再拍多啲呢啲片?🫶

閱讀更多

• 昨天在Donki員了日本這牌面膜。我買粉紅色抗衰老喎。蓋3分鐘除下。這款面膜有香料味。本人不太慣有味。$70以下。希望好用啦。

閱讀更多

• Elizabeth Arden Capsules 我係Lookfantastic優惠嗰時買咗嚟試,開冷氣用過夜,第二日啲皮膚好靚😊

閱讀更多

• 分享特別好,謝謝你的分享。😊另外,面部的斑點是用激光打掉的嗎

閱讀更多

• 好鍾意Sarah 真心分享推介呀,期待更多好用獲膚品推介,成日都羨慕你皮膚好好,你推介好有牙力, 精華油同面膜好想試🥰

閱讀更多

• 餐廳推介

香港夏天特別潮濕,所以最怕就係黐立立嘅護膚品,
    但係喺室內開冷氣又會令到皮膚變乾!
    你哋係咪都有同感呢?
    咁你就要睇我呢條空瓶推介啦!
    全部都係真心推介,絕無廣告成份!

S&J《護膚》非廣告!空瓶! 夏天想潤但唔想黐立立? 近期熱愛的護膚品! Skincare Empties perfect for Summer!

It‘s hot and humid in Hong Kong during summer, so we really want to avoid skincare products that are overly sticky!
    However if we are always in an air-conditioned environment, our skin will get dehydrated.
    There's never a perfect solution is there?
    Here are some of the products that I have been swearing by this summer and I have found them very effective!

0:12 Start
    0:54 La Mer Genaissance de la Mer The Eye and Expression Cream
    2:06 Clarins Double Serum Eye
    3:36 Elizabeth Arden Ceramide Capsules Advanced
    6:33 ELEMIS Pro-collagen Marine Oil
    8:34 b.glen Aqua UV Protection
    11:26 Quality 1st Derma Laser mask
    14:18 Davines Oi Oil

maxresdefault (1).jpg

閱讀更多

• 會唔會考慮做皮膚科醫生?廣大女士們嘅皮膚等緊你去拯救🤣🤣🤣

閱讀更多

• 平時除咗食呢2隻supplement,仲有冇食其他架?我成日都要夜訓,有冇咩supplement介紹🥺🥺

閱讀更多

• Angel係唔係想去做lasik矯視🤨我同你嘅皮膚都差唔多嘅situation 之前夜瞓生暗瘡都唔知點解決 而家終於有多啲方法bookmark了😛因為自己完全冇諗過係抵抗力嘅問題

閱讀更多

• 呢個分享好好呀❤真係有問必答😭😭又靚女又好人 一直期待你嘅護膚分享🥰

閱讀更多

• 美容護膚

好多觀眾之前留言/Ig問過我嘅~護膚!!
    因為今個星期五啱啱考完試,所以今日先出到片heheh
    片入面嘅內容主要喺我親身使用嘅觀感+網上資訊~
    希望大家鍾意呢條片!!

醫科生也用的護膚方法|養成近乎無痘肌!每日只需15分鐘護膚~護膚品+個人護理分享:柔膚水Toner含有XX成分就會⋯?

閱讀更多

• 前幾日偶遇到 唔敢同你打招呼😬

閱讀更多

• 好似未講價錢😂,應該更伏

閱讀更多

• 震咀嗰度好好睇😆👍

閱讀更多

• 請問可以配搭任何精華嗎?還是一定要用反佢地牌子嘅產品?thanks

閱讀更多

• 我用完支GEL都先生左粒大暗瘡,想問有無其他GEL介紹❤

閱讀更多

• 韓國Medicube Age-R美容儀實測⚡超不推薦買這部‼️用完爆瘡‼️ATS收毛孔有效?膠原蛋白萬用棒去頸紋有用?零廣告 真心分享❤️|Medicube品牌評測

00:00 Opening
    01:13 Age-R Ussera
    03:02 Age-R EMS
    04:55 Age-R ATS
    06:24 美容儀總結
    07:10 Age-R專用導入凝膠
    07:45 膠原蛋白萬用棒
    09:35 ZERO黑頭粉刺速淨鼻膜
    09:52 DEEP維C面膜

閱讀更多

• AGE-R系列真係怕去美容院+忙人之選
    本身番shift有時間都想留番做其他野 唔洗下下美容院做一個鐘🥺
    同AGE R真係可以令到皮膚變好 唔好再成日走美容院

閱讀更多