晶石水晶美容令肌膚Power Up

不少人相信水晶具改善風水、增強運勢及調節身心靈的功效,所以會在家中擺設、在身上佩戴水晶,或利用水晶配合自然療法,去發揮平衡身心作用。其實近年愈來愈多品牌將這珍貴晶石及玉石用於護膚之上,更研發出不同的水晶美容產品,如面膜、美容滾輪、眼罩及刮痧按摩板等,每一款都有其獨特功效,能為肌膚注入滿滿的能量!

晶石美容由來已久

水晶美容不是近年才流行的趨勢,早於7世紀,古埃及人已發現將河底的美麗粉晶擦在臉上,有出色的護膚功效。此外,清朝的王族包括慈禧太后,亦流行用玉輪去保養皮膚。到今天經各大品牌及用家推波助瀾,這股風潮吹得更盛。

港韓合作水晶面膜

其中由香港與韓國科研團隊共同研發,並以高級水晶寶石為原材料的美容品牌CRISELLA Beauty,就推出了一系列Crystal Mask。顧名思義,就是每片面膜以各種能量及多種礦物質如鎂、鉀、鈣等為成分;當中的微量元素有效促進肌膚微循環,結合多重天然植物萃取物,能利用極小分子技術把水晶融入護膚成分內,加上獨家研發100%自然環保分解的Semi-Gel棉籽纖維面膜紙,只需短短600秒,便能把藍、粉紅及紫水晶能量及護膚精華均勻傳送至肌膚底層,提升肌膚防禦力,讓肌膚重拾光彩。

西雅圖晶石護理之選

提到把水晶能量帶進護膚領域的俵俵者無疑是來自西雅圖的Herbivore Botanicals,創辦者之一的Alexander Kummerow天生擁有敏感性皮膚,其太太為他遍尋合適護膚品不果,於是創立了這個草本護膚品牌。除了開發出不含人工色素和香精的產品,更將水晶和玉石的的神奇療愈效果融入產品中。其中最為人熱捧的為以玉石及水晶製造的滾輪和刮痧板,前者採用雙頭設計,可按面部不同位置使用,後者適用於按摩臉部和身體,將藏在皮膚底層或筋膜的毒素排走,甚至達致瘦面及保持肌膚彈性功效。

荷里活名人至愛

另一個近年進駐本地的水晶美容品牌ANGELA CAGLIA,由洛杉磯頂級美容師Angela Caglia一手創辦。擁有無數荷里活名人及星級顧客的她,將累積多年的美容經驗,結合創生科技與認證美容成分創製出不同美容工具。除了早前推出大獲好評的玫瑰石英面膜和眼膜、面部滾輪外,最新帶來的水晶LED面膜,亦引起不少水晶美容愛好者注意。

融入中醫概念

此外,HAYO'U也是水晶美容Fans喜愛的名字,創辦人Katie Brindle向來研究中醫,喜歡把傳統智慧以現代美容手法呈現出來,尤其深信刮痧能刺激真皮層,從而加強膠原蛋白的產生,並有助放鬆面部肌肉,結合晶石的能量,可達致身心平衡之效。所以品牌以晶石材料打造出多款不同形狀的刮痧板,讓用家按個人需要,配合護膚品一同使用,為自己打造好膚質。

• 最近皮膚不太好

• 有無效架🤔

網友評價

• 仲有冇試過其他Elemis嘅product ? 😝

閱讀更多

• 太過瘦了,覺得老咗好多!肥番D好䏲D

閱讀更多

• 你的推介好好,可唔可以再拍多啲呢啲片?🫶

閱讀更多

• 昨天在Donki員了日本這牌面膜。我買粉紅色抗衰老喎。蓋3分鐘除下。這款面膜有香料味。本人不太慣有味。$70以下。希望好用啦。

閱讀更多

• Elizabeth Arden Capsules 我係Lookfantastic優惠嗰時買咗嚟試,開冷氣用過夜,第二日啲皮膚好靚😊

閱讀更多

• 分享特別好,謝謝你的分享。😊另外,面部的斑點是用激光打掉的嗎

閱讀更多

• 好鍾意Sarah 真心分享推介呀,期待更多好用獲膚品推介,成日都羨慕你皮膚好好,你推介好有牙力, 精華油同面膜好想試🥰

閱讀更多

• 餐廳推介

香港夏天特別潮濕,所以最怕就係黐立立嘅護膚品,
    但係喺室內開冷氣又會令到皮膚變乾!
    你哋係咪都有同感呢?
    咁你就要睇我呢條空瓶推介啦!
    全部都係真心推介,絕無廣告成份!

S&J《護膚》非廣告!空瓶! 夏天想潤但唔想黐立立? 近期熱愛的護膚品! Skincare Empties perfect for Summer!

It‘s hot and humid in Hong Kong during summer, so we really want to avoid skincare products that are overly sticky!
    However if we are always in an air-conditioned environment, our skin will get dehydrated.
    There's never a perfect solution is there?
    Here are some of the products that I have been swearing by this summer and I have found them very effective!

0:12 Start
    0:54 La Mer Genaissance de la Mer The Eye and Expression Cream
    2:06 Clarins Double Serum Eye
    3:36 Elizabeth Arden Ceramide Capsules Advanced
    6:33 ELEMIS Pro-collagen Marine Oil
    8:34 b.glen Aqua UV Protection
    11:26 Quality 1st Derma Laser mask
    14:18 Davines Oi Oil

maxresdefault (1).jpg

閱讀更多

• 會唔會考慮做皮膚科醫生?廣大女士們嘅皮膚等緊你去拯救🤣🤣🤣

閱讀更多

• 平時除咗食呢2隻supplement,仲有冇食其他架?我成日都要夜訓,有冇咩supplement介紹🥺🥺

閱讀更多

• Angel係唔係想去做lasik矯視🤨我同你嘅皮膚都差唔多嘅situation 之前夜瞓生暗瘡都唔知點解決 而家終於有多啲方法bookmark了😛因為自己完全冇諗過係抵抗力嘅問題

閱讀更多

• 呢個分享好好呀❤真係有問必答😭😭又靚女又好人 一直期待你嘅護膚分享🥰

閱讀更多

• 美容護膚

好多觀眾之前留言/Ig問過我嘅~護膚!!
    因為今個星期五啱啱考完試,所以今日先出到片heheh
    片入面嘅內容主要喺我親身使用嘅觀感+網上資訊~
    希望大家鍾意呢條片!!

醫科生也用的護膚方法|養成近乎無痘肌!每日只需15分鐘護膚~護膚品+個人護理分享:柔膚水Toner含有XX成分就會⋯?

閱讀更多

• 前幾日偶遇到 唔敢同你打招呼😬

閱讀更多

• 好似未講價錢😂,應該更伏

閱讀更多

• 震咀嗰度好好睇😆👍

閱讀更多

• 請問可以配搭任何精華嗎?還是一定要用反佢地牌子嘅產品?thanks

閱讀更多

• 我用完支GEL都先生左粒大暗瘡,想問有無其他GEL介紹❤

閱讀更多

• 韓國Medicube Age-R美容儀實測⚡超不推薦買這部‼️用完爆瘡‼️ATS收毛孔有效?膠原蛋白萬用棒去頸紋有用?零廣告 真心分享❤️|Medicube品牌評測

00:00 Opening
    01:13 Age-R Ussera
    03:02 Age-R EMS
    04:55 Age-R ATS
    06:24 美容儀總結
    07:10 Age-R專用導入凝膠
    07:45 膠原蛋白萬用棒
    09:35 ZERO黑頭粉刺速淨鼻膜
    09:52 DEEP維C面膜

閱讀更多

• AGE-R系列真係怕去美容院+忙人之選
    本身番shift有時間都想留番做其他野 唔洗下下美容院做一個鐘🥺
    同AGE R真係可以令到皮膚變好 唔好再成日走美容院

閱讀更多