激平任食!實試3間本地人氣平價自助餐+放題店

• 每到年尾,總有好多唔同嘅飯聚,自助餐和放題就最受歡迎也最邪惡!高糖、高脂肪、高澱粉質,對『中央肥胖』嘅我哋好大負荷,仲會有三高風險... 實試放縱任食Buffet, 餐後每日兩粒日本樂敦「糖·脂注意報」,結果係同時完全放棄運動情況下,我哋嘅體重腰圍仲跌咗,值得推介俾大家!

【香港美食】激平任食!實試3間本地人氣平價自助餐+放題店|爆場蒸氣海鮮火鍋+全港最平酒店Buffet+5星酒店點心|挑戰放縱飲食放棄運動的結果|Kiki and May ft. 樂敦糖·脂注意報

【 今集餐廳】
    *食評乃根據我們的個人真實的經驗、觀感及口味得出,以當日出品為準。此外,食物價格及營業時間或會出現變動,敬請留意*
    *疫情持續,大家切記戴口罩、勤洗手,防疫意識不能鬆懈*

林洪記水產 (新蒲崗分店)

地址:新蒲崗仁愛街2號地舖
    供應時間:星期一至日[A時段]18:00 - 20:00 、[ B時段]20:00 - 22:00、[ C時段]22:00pm - 00:00

永倫800餐廳

地址:青衣青衣路1號永倫800酒店
    午餐營業時間:星期一至日 12:00-14:30

海雲天

地址:九龍紅磡德豐街20號海逸君綽酒店二樓
    供應時間:星期一至日,設3個入座時間: 11:00、12:45 及14:30

• 青衣個間自助餐真係大開眼界, 哈~~
    你地係餐廳入面做食評, 講晒伏位, 其實怕唔怕俾餐廳D人聽到唔鍾意? 真係替你地驚驚~

• 未去到知道伏,自己俾錢話俾人哋聽啲食物質素有幾差,你哋真係好唔話得👍🏻👍🏻👍🏻

• 第一間林洪記水產大家真係唔好去 張檯好細 我連個鍋既蓋都冇地方放要左手攞蓋右手揸筷子 食到好唔舒服 而且火鍋配料質素超差 我未見過肥牛係咁既樣 一夾脂肪同肉分開左 仲要個湯淡而無味好似清湯 長期人手不足 想加湯要叫我等落野食又叫我等 總之就係負評呢間

• 呢間真係極不推薦,之前食過呢間既羊腩放題,食材少,衛生麻麻,雖然價錢低,但食物選擇少,好多食物都無

• 想問下戈個糖脂注意報有無話要分午飯後食定晚飯後食加?

• 食前定食後磅? 其實起身磅同夜晚磅已經可以差1kg

• 點心果間講錯了,不是都會海逸酒店,而係紅磡海逸酒店

• 永倫800酒店自助餐好似Neway K Buffet 哈哈哈

• 正正昨日去佐片中第一間 林洪記水產(新蒲崗店),食物質素普普通通,最重要既係,侍應既態度十分之惡劣,當時一家人去食,有數位家人經過網上付了款,在結帳時出示證明,比片中(5:10)呢位侍應大聲呼喝,一開始不斷叫我地留返下次再使用(懷疑懶得再改單出單),後來家人解釋已於wts向商家說明用於今次既聚餐,但係就比該侍應大聲話,內容係: 你吾一早比我睇?入座既時候你又吾同我講?,雖然最後該侍應有死死地氣重新出單,不過無論誰對誰錯,我認為都吾係咁樣既態度,更何況有90多歲老人家在場,容易嚇親老人家,總言之就係永遠既黑名單,幾平都冇用!

• 試吓荃灣常滿百家菜

• 食開貴野試下轉食平野都好丫

• 講到個海鮮煲咁難食應該食好少架 使乜拍丸仔呀

• D 廣告唔好咁廣告得唔得,完全條連吸引片都唔想睇

• 都已經減左肥啦喎,再sell唔覺有大效果

• 睇唔到呢條片有咩意義,除咗要賣廣告…

• ?

你好,

<a href="https://fortune-god.com/">手機號碼測吉凶</a>

幸運之神( https://fortune-god.com/ ) :算命最準的網站-2022年,2023年,塔羅占卜,紫微斗數,姓名測試,周易,生辰八字算命,八字合婚,四柱算命預測,算卦,黃道吉日查詢,抽籤算命,生肖算命,在線排盤和趣味測試等在線算命內容!

閱讀更多
  • ?

下次要慎選合作夥伴
    食咗兩個鐘只係嚟佐四碟牛肉

閱讀更多
  • ?

幾正喎👍 羊肉,牛小排和潮州鹵水我鐘意

閱讀更多
  • ?

了解大家留言後,我也剛剛取消了今晚的預訂. 正如大家説人手嚴重不足,出菜慢. 我會考慮遲些才幫襯. 感謝大家的留言及Stephen的介绍.

閱讀更多
  • ?

超想去你介紹今次呢間餐廳!同埋想試佢個4號餐,但係我嗰5/6個朋友仔最怕最後有限時嘅餐廳,佢哋話想傾吓計都唔得,如果餐廳可以加時就好啦!我都想同餐廳溝通下不過佢電話永遠打唔通😅😅

閱讀更多

• 【放題速報】新開張就劈價 $174 全包 |一貫中肯報道🔥現在餐廳被踩爆 超出負荷 😂 不建議幫襯|任食多款海鮮|啤酒任飲 海鮮放題 旺角火鍋放題 喜聚火鍋雞煲專門店

😂唔知係咪多咗人去旅行,近排一啲新開嘅餐廳都要做優惠,今日呢間火鍋放題亦都唔例外。
    👉🏻2至4號餐有八八折, 要早一日訂位
    👉🏻記得食$174全包,亦要早一日打電話去訂位啊!
    👉🏻食3/4號餐送象拔蚌同樣都要電話訂座

喜聚火鍋雞煲專門店

旺角豉油街126號明威閣地下及1樓
    Tel: 23111108

我一向實話實說,經過觀眾反映和我的了解之後,餐廳質素同我拍攝有距離,我絕對不建議大家去試。大家明白啦😂

閱讀更多
  • ?

主菜鱸魚色香味俱全,不錯,值得一試。

閱讀更多
  • ?

其實應該坐同食都好舒服!
    食物雖然唔多但場地佈置幾Relax!

閱讀更多
  • ?

感恩小旺兄試菜🙏👍
    環境舒適寬濶😁
    一分錢一分貨😉
    都幾滿意收貨😋

閱讀更多
  • ?

小旺今次既介紹頗具特色:去酒店食自助餐或半自助午餐唔再係遊客區同商業區專有, 就算去到工廠舊區都有唔錯既選擇.

閱讀更多