香港味道!12小時狂食港式街頭炸物

• 鍾意食香口炸嘢,每次食完都覺得D痘痘係臉上蠢蠢欲動,一有痘痘破土而出,就會搽呢一隻OXY暗瘡膏,就算係超難搞嘅石頭瘡,第二日睡醒都會謝!由青春期用OXY到而家,中間都試過唔同暗瘡膏,都係覺得佢對我來講最好。

【香港美食】係香港嘅味道呀!|12小時狂食港式街頭炸物:

上環老字號西多士+屯門名物炸髀+元朗足料黃金三寶+街坊炸蠔餅店+大圍人氣宵夜|Kiki and May Ft. OXY快治

【今集酒店/景點/餐廳】
    *食評乃根據我們的個人真實的經驗、觀感及口味得出,以當日出品為準。此外,食物價格及營業時間或會出現變動,敬請留意*

興記咖啡室
    地址:香港太平山荷李活道182號
    營業時間:星期一至六 06:00-18:00,星期日休息

很得輝 (屯門店)

地址:香港屯門仁愛堂街46號
    營業時間:星期一至日 12:30-02:00

元朗為食街

地址:香港元朗教育路25號A2
    營業時間:星期一至日 14:00-02:00

百利來美食

地址:香港元朗鳳攸南街好順景大廈地下44號鋪
    營業時間:星期一休息,星期二至日 16:30-00:30

大圍小食

地址:香港新界大圍富嘉花園地舖22號
    營業時間:星期一至日 24小時營業

• 好掛住香港美食!今集大滿足~另外荷蘭片會繼續出,各位團友放心kikiKikiVV

• 我翻香港之後,一定跟你地一樣,去挑戰炸物,現在旅程在葡萄牙🤩❤️食葡撻

• 屯門人表示~ 識食一定食很得輝 , 好彩你地食唔到果間蠔餅~ 其實普普通市~ 食肥姐好過~ , 不過去得龍門居都可以食其他野~ 老朱/泡沫茶/東屋台/儲味棧等等~

• 生菲茲未必是熱氣呀? 如果連續生了一段時間就是缺乏維他命 B2 !

• 我個人都係中意你地拍香港片☺️👷

• 本身你哋諗住食蠔餅龍門居嗰間 嗰炸大腸都好食😋

• May連根拔起嘅時候Kiki滴緊汗🤣全部都好邪惡嘢食,今集勁邪惡呀!
    可惜好耐無堂食了😢
    個西多應該係索滿蛋漿,所以入面好moist好軟。平時加料果啲就比較乾。
    糖漿最好係楓樹糖漿🤤

重未食炸髀😅

肥姐蠔餅真係唔錯,其實都唔算等好耐。食得呢啲重口味熱氣嘢都係食最好嘅,唔好浪費quota呀!話說軟飯已經無了,未食過已經結束😢

• 炸大腸一定係太子金魚街”美味食店”,次次食親即叫即切,就算個皮唔係好脆都一定係爆汁,一定唔會有嗰啲豬蘇味。而家執咗香港搵唔返🤦‍♂️

• May May, 我都鍾意食炸豬大腸呀~~好味!!!

• 旺角通達既煎釀三寶超大件,好吃😋

• 以後𣎴如賣些不用要影放大暗瘡和 blackheads 的廣告吧,看到會令人冇胃口,這與介紹美食不協調。

• 屯門蠔餅真係可以唔使試,食過一次已經覺得伏,香港地道炸物仲有臭豆腐😂😂😂,不過宜家好難有臭豆腐食,有都唔夠臭🤣🤣🤣

• 一边睇,一边流口水 🤣🤣

• 炸大腸切開黎炸已經係失敗中既失敗,正既大腸一定係原條炸完再切

• 大圍小食嗰間最好食係燒賣沙嗲汁

• 熱🔥氣死

• 生菲茲未必是熱氣呀? 如果連續生了一段時間就是缺乏維他命 B2 !

• ?

你好,

<a href="https://fortune-god.com/">手機號碼測吉凶</a>

幸運之神( https://fortune-god.com/ ) :算命最準的網站-2022年,2023年,塔羅占卜,紫微斗數,姓名測試,周易,生辰八字算命,八字合婚,四柱算命預測,算卦,黃道吉日查詢,抽籤算命,生肖算命,在線排盤和趣味測試等在線算命內容!

閱讀更多
  • ?

下次要慎選合作夥伴
    食咗兩個鐘只係嚟佐四碟牛肉

閱讀更多
  • ?

幾正喎👍 羊肉,牛小排和潮州鹵水我鐘意

閱讀更多
  • ?

了解大家留言後,我也剛剛取消了今晚的預訂. 正如大家説人手嚴重不足,出菜慢. 我會考慮遲些才幫襯. 感謝大家的留言及Stephen的介绍.

閱讀更多
  • ?

超想去你介紹今次呢間餐廳!同埋想試佢個4號餐,但係我嗰5/6個朋友仔最怕最後有限時嘅餐廳,佢哋話想傾吓計都唔得,如果餐廳可以加時就好啦!我都想同餐廳溝通下不過佢電話永遠打唔通😅😅

閱讀更多

• 【放題速報】新開張就劈價 $174 全包 |一貫中肯報道🔥現在餐廳被踩爆 超出負荷 😂 不建議幫襯|任食多款海鮮|啤酒任飲 海鮮放題 旺角火鍋放題 喜聚火鍋雞煲專門店

😂唔知係咪多咗人去旅行,近排一啲新開嘅餐廳都要做優惠,今日呢間火鍋放題亦都唔例外。
    👉🏻2至4號餐有八八折, 要早一日訂位
    👉🏻記得食$174全包,亦要早一日打電話去訂位啊!
    👉🏻食3/4號餐送象拔蚌同樣都要電話訂座

喜聚火鍋雞煲專門店

旺角豉油街126號明威閣地下及1樓
    Tel: 23111108

我一向實話實說,經過觀眾反映和我的了解之後,餐廳質素同我拍攝有距離,我絕對不建議大家去試。大家明白啦😂

閱讀更多
  • ?

主菜鱸魚色香味俱全,不錯,值得一試。

閱讀更多
  • ?

其實應該坐同食都好舒服!
    食物雖然唔多但場地佈置幾Relax!

閱讀更多
  • ?

感恩小旺兄試菜🙏👍
    環境舒適寬濶😁
    一分錢一分貨😉
    都幾滿意收貨😋

閱讀更多
  • ?

小旺今次既介紹頗具特色:去酒店食自助餐或半自助午餐唔再係遊客區同商業區專有, 就算去到工廠舊區都有唔錯既選擇.

閱讀更多