韓國終於宣布放寬!體驗汗蒸幕活烤鰻魚$400

• 半年前收到呢個產品嘅時候一直都未搵到機會試,直至到前牌疫情成日留喺屋企,我又一個長期唔做運動嘅人,所以成日都食飽就瞓喺度,到

六月份韓國終於宣布放寬「2日1夜豐富行程」趕快準備計劃韓國行程,第一次體驗汗蒸幕環境原來超不錯,本地有名活烤鰻魚$400一條,新店韓式雪冰馬卡龍,傳說中韓國早餐吐司竟然咁普通|韓國超市買手信|香港美食

最後你哋都發現我最近肥咗好多(接近10磅),上個月開始使用呢個產品順便可以拍俾大家睇吓,究竟一個月裏邊食呢個產品會唔會有任何改變,如果你有follow開我平時一日相都知道我長期都係食緊煎炸野,我冇特別去做任何運動食健康餐減肥,所以一個月後能夠收到3-4磅我已經覺得滿足晒我嘅要求
    如果大家同我一樣都係咁嘅性格不妨試吓,我當佢係益生菌保健品咁食,又可以皮膚靚啲

saac Toast (朗豪坊)

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓F1號舖
    港鐵旺角東站 B 出口

阿里郎熱狗棒

地址:奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
    港鐵旺角站 E2 出口, 步行約3分鐘
    營業時間:11:30 - 21:30

韓屋

地址:金巴利道69-71A號美園大廈地舖
    尖東站 B2 出口, 步行約3分鐘
    營業時間:12:00 - 23:00

Banchan

JuniJib Dessert

地址:加拿分道33-35A號發利大廈地下
    尖東站 N2 出口, 步行約2分鐘
    營業時間:12:30 - 21:00

本家韓國料理

地址:金馬倫道22-24號東麗中心1樓
    尖東站 B2 出口, 步行約3分鐘
    營業時間:12:00 - 23:00

日逸蒸。薰蒸足療

地址:尖沙咀加連威老道62號2樓
    電話:98651414
    營業時間:13:00-21:00

李家 (山林道)

地址:山林道54-56號利雅商業大廈地下
    港鐵佐敦站 D 出口, 步行約6分鐘
    營業時間:12:00 - 02:00

Hotel Pravo

地址:尖沙咀北京道10號
    尖東站 N2 出口, 步行約2分鐘
    電話: 3188 7888

• 妹妹,你好似肥胖咗,知你好喜歡吃,要注意健康呀!為何於媽食人参雞湯,點解佢冇發表意見呀!文俊乖仔,拍攝都不忘帶於媽,一齊去吃飯,抵讚揚。

• 好正,令我更加掛住韓國。❤️
    啲字幕怪怪地,於媽講懶得煮,出爛的煮😂😂😂

• 偽韓國遊嘅行程幾好😆

• 我果日起新國華門口到拍野,我起舖頭入面😂

• 我都想買嚟試下 😊你做多啲廣告我先知道呢啲有咩用! 因為去到萬寧啲姐姐亂咁sale! 佢哋淨係識講自己嘅牌子好所以我唔識😅

• 見到你食海鮮鍋我諗起你都文俊c,第一次同你個朋友去韓國個段片食個超級抵食,仲要食極都食唔哂嘅海鮮鍋。。。
    上年去市集探你d炸雞就係benchan度買 估唔到你話食咗呢間嘢你成日去買嘢食~
    李家我仲想講 e~你一定話唔好食點知你話好食。。。因為我食過真心唔好食,可能係一時時掛,雖然六月開始可以

• 李家試過七點幾食,太多食唔晒打包,夜晚十一點仲脆⋯堅好食

• 我都想買嚟試下 😊你做多啲廣告我先知道呢啲有咩用! 因為去到萬寧啲姐姐亂咁sale! 佢哋淨係識講自己嘅牌子好所以我唔識😅

• 好神奇呀!瘀媽特然出现!😱😱😱

• ?

祝你們破十萬,每次都很期待你介紹美食,🙂🙂

閱讀更多
  • ?

$380套餐,食到$2000位係大島與龍威先做到👍🏼。

閱讀更多
  • ?

以咁嘅價位,能夠享有日藉厨師手藝,落地玻璃景及靜局空間食午餐,完全超值!
    PS:完全認同Den San,有日藉厨師主持的日本用餐是特別好味及有風味。

閱讀更多
  • ?

春卷式金目鯛,炒豕肉有特式,鐵板燒很少有能看到戶外影色,再加上外邊下細雨,好浪漫、好寫意,伴著美食很有意境啊!👍👍👏

閱讀更多
  • ?

食材配搭新鮮,原來蠔可以咁食!👍👍個鹽own不得之了!!😍😍食鐵板燒最主要可以同師傅互動,超正!😍✨️

閱讀更多
  • ?

又介紹好野,希望你地可以快啲十萬訂閱^^

閱讀更多
  • ?

我剩係記得呢間堅貴。大家自己開飯睇餐牌❌ 不過依然愛大島龍威❤️

閱讀更多
  • ?

嗰杯雀仔檸檬汁好靚呀,食材真係高水準,師傅也高超💯🍓🍓

閱讀更多
  • ?

呢個午餐夠哂「貴」喎,每人$1380落樓😵 跟本唔係$380一位囉!淨係個set冇嘢食,要加咁多嘢先夠飽🤣

閱讀更多
  • 只要搵啱時候,唔使好多錢就能夠食到高級鐵板燒,今次有朋友帶路,果然一試難忘!

性價比爆燈午餐鐵板燒

香港美食|銅鑼灣人你就好啦|日本高手坐鎮|大島與龍威

板神鐵板燒日本料理(銅鑼灣)

地址:銅鑼灣告士打道255至257號shop103

原來有另外兩間分店,分別在灣仔及觀塘!

閱讀更多